Neem contact op via:

(0341) 43 43 20

Vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming, omdat dit de hoogste mate van comfort biedt.
Vloerverwarming geeft de meest ideale temperatuurverdeling in een woon- en werkomgeving. Vloerverwarming is hygiënisch, mooier en bovendien gezonder voor mensen met een allergie. Natuurlijk spelen ook zaken als energiebesparing en het bewust omgaan met het milieu een rol.

Hoewel de vloerverwarming in de meeste gevallen gecombineerd wordt met gewone radiatoren heeft het grote voordelen:
De opbouw van warmte gaat van de vloer naar het plafond, op leefhoogte is de temperatuur dus het aangenaamst. Geen zichtbare verwarmingselementen in uw woonkamer. Dit is niet alleen mooier, maar geeft ook ruimtewinst. Energiebesparend! De temperatuur kan 1 à 2 graden lager ingesteld worden. En een uitkomst voor mensen met allergieproblemen of astma. Het systeem reduceert de kans op huisstofmijt, geeft minder stofcirculatie en een betere luchtvochtigheid.

Er zijn twee manieren van vloerverwarming: traditioneel en elektrisch. 
Bij het traditionele systeem wordt de vloerverwarming aangesloten op de (bestaande) CV met behulp van een speciale regeleenheid. Deze regeleenheid stuurt centrale verwarming-water door een lange kunststof leiding, een soort slang die onder of in de vloer is gemonteerd. De vloer zelf doet dienst als radiator. De warmte spreiding is niet alleen beter, door de relatief lage vloertemperatuur stookt u ook zuiniger.

Deze slangen kunnen op matten bevestigd zijn waarover de afdekvloer gestort wordt of kunnen ingefreesd worden in de reeds bestaande afdekvloer. Dit systeem kan als hoofdverwarming dienen of, in combinatie met radiatoren, als bijverwarming.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om elektrische vloerverwarming te nemen. Dit zijn draden die met tape worden aangebracht op de afdekvloer, waarna een dun laagje egaline wordt aangebracht. Het is onzichtbaar onder vrijwel elke vloer te plaatsen. Ongeacht of u tegels, tapijt, vinyl, natuursteen, een houten vloer of laminaat wilt leggen.

Beide mogelijkheden hebben voordelen. In de regel geldt dat elektrische vloerverwarming meer past bij de kleinere ruimtes, in renovaties en op plaatsen waar niet genoeg hoogte is om met traditionele verwarming(opbouw) te werken.

Vloerverwarming Harderwijk Electrische vloerverwarming Harderwijk Vloerverwarming Harderwijk

Tegel- & Sanitaircentrum Brinkman Stitselaar Harderwijk biedt alle mogelijkheden aan, wij informeren u graag!
  • Traditionele vloerverwarming; ingefreesd in de (bestaande) cementdekvloer.
  • Traditionele vloerverwarming; opgebouwd op netten waarover een afdekvloer wordt aangebracht.
  • Elektrische vloerverwarming; volledig afgewerkt geïnstalleerd. Hier kan overheen getegeld worden..
"Welke vloerverwarming past bij u?"

Aanleg door een erkende installateur
Tegel- en Sanitaircentrum Brinkman Stitselaar werkt samen met erkende installateurs. Zo kunnen wij u ook kwaliteit garanderen.

Alles in één hand
Wij nemen de regie en stemmen sloopwerkzaamheden, aanleg vloerverwarming, levering en het plaatsen van de tegels op elkaar af.

De juiste sfeer. Met tegels van Brinkman Stitselaar.
Neem contact op